Hij is redelijk stilletjes opgeknapt, bevoorraad en geopend. De kloosterwinkel van de Huijberg. Inspiratiewinkel noemden we hem eerst wel. Want dat is wat we vooral willen verkopen.
Inspiratie in de vorm van kaarten met mooie teksten en natuurlijke afbeeldingen. Inspiratie in de vorm van intuïtief beeldhouwwerk van Jeanny Ritzen. Inspiratie in boekjes, engelbewaarders, kettingen, sjaals, gesponnen wol van Myriam van Loon. Inspiratie voor een groen huishouden met handgehaakte sisal pannensponsjes, degelijke goudzeep, of paardenkastanjes om mee te wassen. Inspiratie vormgegeven in hout, gerecyclede deurposten waar broeder Lambertus prachtige kandelaars, doosjes, of schalen van maakt. Inspiratie door keramiek en sisalmatten gemaakt door bewoners van Titurel, met veel zorg en creativiteit. Inspirerende boekjes. Tweedehands boeken, cd’s en platen. Taukruisjes en wandkruisjes. Glaasjes en servetringen. Kaarsen. Wandhangers. Die laatste dan weer van het plaatselijke Thomashuis. En binnenkort ook: kruidenthee en vogelhuisjes.

De winkel doet mij steeds denken aan dat verhaal over die winkel waar iemand vraagt of ze liefde, vrede, en geluk te koop hebben. Waarop de engel, die achter de toonbank staat zegt, ‘Helaas, we verkopen hier geen vruchten, alleen de zaden.’
Zo’n soort winkel willen we zijn. Waar mensen zaden kunnen kopen in de vorm van cadeaus, kaartjes, schoonheid en troost. En misschien in de toekomst ook wel zaden van alles wat hier al zo mooi groeit en bloeit. Goudsbloem, zonnebloem, klaproos en wat nog meer!?

We willen graag open op in ieder geval zondagmiddag en woensdagmiddag. We zoeken nog vrijwilligers die graag met mooie spullen omgaan, praatjes maken, zorgen dat alles er leuk bij ligt en staat. Meld je bij Rob (06-55802391), dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn.