Ze staan er: tien bordjes in de tuin. Als tien engeltjes. Een voor je. Een achter je. Een aan je linkerkant. Een aan je rechterkant. Ze wijzen de weg. Ze vertellen over wat ons beweegt. Het zonnelied staat er op. In acht stukjes gehakt. Laudato sí: looft en prijst de schepper, schepselen. Zon, maan en sterren, wind en lucht, water en vuur, moeders, vogels, bijen, bloemen, aarde – alles komt voorbij. Verweven in een uitleg over wie we zijn, wat we hier doen, wat ons inspireert. Het formuleren van de acht teksten was een goede oefening voor ons groepje. Wie zijn we? Wat doen we hier? Wat inspireert ons? Het staat allemaal op de website, in onze ‘statuten’, maar als het dan opeens voor iedere argeloze voorbijganger in de tuin begrijpelijk gemaakt moet worden… Het was een mooie oefening in luisteren, schaven, proeven, voelen.
Het kiezen van acht liedjes was nog het makkelijkst. Fijn dat we zo veel liedjes hebben die de weg kunnen wijzen – ze staan er op uit al die verschillende tradities waar we uit putten. Keltisch, Thich Nhat Hanh, Iona, Indiaans, Taizé. Alles met moeder aarde als verbindende factor. Daar houden we van. Van verbinding. En van moeder aarde.
Bordjes in de tuin is bijna net zo spannend als een blog op een website. Je zet het ergens neer en je hebt geen flauw idee wie het wanneer gaat lezen. Wat het doet. Of mensen er nieuwsgierig van worden. En eens bij ons aanwaaien. Dat zou mooi zijn. Want ons verhaal is veel meer dan wat op bordjes of op een website past. Dus fijn als je eens komt wandelen. Of meewerken in de tuin op woensdagochtend. Wel eerst even bellen (06-55802391 – Rob), dan kunnen we ons instellen op die 1,5 meter die er ook nog steeds is.

En de nieuwsbrief is ook weer uit. Met veel nieuws. Wil je hem nog ontvangen? Stuur een mail aan post@dehuijberg.nl, dan komt ie naar je toe.