Het is bijna december en de verlanglijstjes voor de feestdagen worden weer gemaakt. We gaan ervoor zitten en kijken wat onze wensen zijn. Als we diep naar binnen keren, willen we natuurlijk allemaal wel vrede onder de mensen en een gezond en gelukkig leven. Maar hoe doe je dat? Ik heb de sleutel gevonden in bewust en natuurlijk leven.  

In deze tijd leven we in een omwentelingsperiode. Het is een gekke tijd van klimaatverandering, ziekten, oorlogen. Er is steeds meer chaos in de wereld. In deze tijd staan we voor de keuze: ontwikkelen we ons verder tot robotmensen of willen we bezielde mensen zijn?  

Toen ik 25 jaar geleden door mijn mystieke ervaring “wakker” geworden ben, zag ik in hoe ver wij van de natuur zijn afgeraakt. Dus ook afgeraakt van onze eigen Natuur, de goddelijke vonk in ons hart. Deze kern is bedekt met onze schaduwzijden, zoals jaloezie, macht en aanzien willen hebben, agressie, enz. Gelukkig hebben we de tijd van leven gekregen om deze schaduwzijden, naar het licht te brengen, te overwinnen. Dat is het doel waarom wij op aarde zijn! Dàt is ook bewustzijnsontwikkeling. Maar dat moeten we wel willen, ons ervoor openen. Door openstaan krijg je inzichten. Als je dan ook leeft naar deze inzichten, word je steeds bewuster. Dit leidt uiteindelijk naar volledig bewustzijn, bewustzijn van je goddelijke kern, zelfbewustzijn. Deze weg is zeker geen gemakkelijke weg (het gemak dient de mens niet), maar beslist de moeite waard. 

De aarde is de leerplek voor de mensen. Daarom is het ook zo belangrijk om een leefbare aarde te hebben. En natuurlijk voor moeder aarde zelf, van wie we ons lichaam kregen. Het milieu weerspiegelt de ziel van de mens. Laten we van de aarde weer een paradijs maken. We kunnen het!  

Ik had ook de titel “Sesam open U” kunnen nemen. In het verhaal van Ali Baba uit het boek “Sprookjes uit Duizend en een nacht” gaan door het uitspreken van deze toverspreuk de deuren open. En wat bevindt zich achter deze deuren? Een grot vol goud, zilver, diamanten en sieraden. Deze schatten zitten ook in ons hart verborgen totdat wij ons werkelijk willen openen.