Kloosterwinkel

 

Een inspirerende schatkamer voor Huijbergen. Een plek om rond te snuffelen, ideeën op te doen, een cadeautje te kopen, een kaart uit te zoeken,
je te verwonderen over al dat moois.
Kom de nieuwe inrichting bekijken, en nieuw assortiment.

 

Welkom

Volg de pijlen vanaf het grote bord aan de Boomstraat.

Open:
woensdag van 10 – 12.30 uur
zondag van 13-16.00 uur

Met lekkere verse thee, vraag ernaar en drink een kopje mee!

Winkel interieur
Winkel interieur

Assortiment

Beelden, boeken, cadeautjes, doosjes, glazen, groen huishouden, honing, informatie, kaarsen, kaarsenstandaards, kaarten, keramiek, kleding, kokosmatten, kruidenthee van de Huijberg, kruisjes, kunst, schilderijen, sjaals, en ander moois van hout, stof, steen, wol en meer.

Een winkel vol inspirerende spullen die groen, ambachtelijk en met liefde voor de aarde worden gemaakt en verzameld.
Met de plaatselijke makers Jeanny Ritzen, broeder Lambertus, Myriam van Loon, Nel Morren, Titurel, Thomashuis en De Huijberg.

Jeanny Ritzen

Beeldend kunstenares uit Hoogerheide. Of het nu in steen is of met verf: de zeggingskracht van haar werk is kleurrijk en krachtig, gevoelig en veelvormig. Haar beelden geeft ze geen naam. ‘Ieder ziet erin wat je erin ziet.’
Ze geeft ook workshops intuïtief steenbewerken. In een tent op het terrein van de Broeders, of in haar atelier hier in de groene vleugel in samenwerking met De Huijberg.

Broeder Lambertus

Broeder Lambertus was tientallen jaren broeder van Huijbergen in Brazilië. Hij bouwde daar scholen en ziekenhuizen en zijn handen kunnen alles maken. Terug in Nederland (mei 2020) heeft hij het houtatelier hier in het broederhuis nieuw leven in geblazen en draait hij van oude deurkozijnen en ander restmateriaal mooie doosjes, kelken en kandelaars.

Myriam van Loon

Ze werkt met natuurlijke materialen, wol, stof, papier. Ze vilt. Ze spint. Ze naait. Ze boetseert. Ze bindt boekjes. Ze creëert.
Met als producten: poppetjes, boekjes, bijenwasdoeken, kettingen, arm-, enkel-, haarbanden, sleutelhangers, bloemen, zeepjes… en meer.
Ze woont in Bergen op Zoom, begeleidt en werkt in het textielatelier van Titurel en heeft een atelier in de groene vleugel van De Huijberg.
Ze levert ook graag bijdragen aan onze activiteiten in de vorm van creatieve workshops.

Nel Morren

Deze inwoonster van Huijbergen creëert smaakvolle sieraden met edelstenen, halfedelstenen en zilver. Met name armbanden en kettingen.
Er ligt een boekje met meer informatie over herkomst, betekenis, en werking van de stenen.
Af en toe is ze zelf in de winkel met haar collectie ringen. Niet zelfgemaakt, wel origineel en aantrekkelijk geprijsd. Houd deze website en facebook in de gaten voor meer informatie. 

Thomashuis

Dit thuis voor mensen met een verstandelijke beperking is gevestigd in de voormalige kapel van Broederhuis Ste.Marie. De acht bewoners maken mooie dingen waarvan een deel ook te koop is in de kloosterwinkel. Hiermee steunen we elkaar en maken Huijbergen nog mooier. 

Titurel

Titurel is een antroposofische instelling in Putte, voor zorg en dagbesteding aan mensen met autisme, psychische problematiek en/of een verstandelijke beperking. In de diverse ateliers komen hun talenten aan het licht. In keramiek, houtwerk en textiel. Ook de sisalmatten in deze winkel worden daar met liefde voor natuurlijk materiaal en vakmanschap gemaakt.

Kaarten, boeken en meer

Er zijn bijzondere kaarten van Symposion (Woordenwinkel) uit Brugge, Aurora, Vera de Backker, het Broederhuis en meer.
In de gang staan tweedehands boeken, lp’s en cd’s voor een zacht prijsje (inbrengen of ruilen kan ook: zet ze er maar bij…).
Boeken over de broeders van Huijbergen, Stoutenburg en kinderboeken door Marjan Bosch zitten ook in het assortiment voor mooie prijzen.
En Franciscaanse materialen, devotielichten van Franciscus en Clara, kaarsen, kleedjes, kruisjes: te kust en te keur… 

Natuurvriendelijk huishouden

 Hoe maak je je huis schoon en houd je tegelijk de aarde en de natuur schoon?
* Door te wassen met paardenkastanjes uit het park van de Broeders van Huijbergen. Het weekwater bevat zeepstof.

* Met degelijke gouden zeep, zachte zeep voor alles wat schoon moet.

* Met zelf gehaakte sponsjes van sisaltouw, duurzaam en krachtig. Zonder plasticsoup-afval.

* Met een goede echte natuurzeem, waar vind je die nog?!

* En dan natuurlijk ook lekker sponzen met de plantaardige natuurspons.

En dit alles is te koop in de kloosterwinkel! Je krijgt bijna al zin in de voorjaarsschoonmaak…

Natuurkrat voor kinderen

Tijdens de openingsuren van de winkel kunnen kinderen in de gang grasduinen in de natuurkrat. Zoekkaarten, spiegels, vergrootglazen, boekjes, spelletjes, opdrachtkaarten, verrekijkers: kies er wat uit. Schrijf je naam en wat je meeneemt in het schrift, en ga op onderzoek uit in tuin en bos!
Voor meer informatie of vragen over (natuur-)activiteiten voor kinderen: bel Marjan Bosch (06-46207785).

Informatie

Ingang: deur in de inham, linkerzijkant van het Broederhuis.
Volg de pijlen vanaf het grote bord aan de Boomstraat.

Open op woensdag 10-12.30 en
zondag van 13-16.00 uur
Voor informatie bel 06-42475615 (Pauline)