Over ons

 

 

 

Wie zijn de bewoners van leefgemeenschap De Huijberg?

We leven duurzaam en gastvrij. We organiseren inspirerende activiteiten. We ontvangen gasten, meelevers en meewerkers voor korte of langere tijd. We werken in onze tuinen. We willen pleisterplaats en uitvalsbasis zijn voor groepen pelgrims, wandelaars of fietsers.

Marion Gieben

Met hart en ziel in de kruidentuin. Aandacht voor ritme en tempo, gevoel voor gezondheid en balans. Bewust natuurlijk leven als missie, om door te geven en voor te leven. Thuis op de Brabantse aarde en onvermoeibaar mee zoekend naar de Natuur met een hoofdletter om zo ieder de eigen Natuur te laten ontdekken.

Marjan Bosch

Getrouwd met Rob. Het dagritme met tijd voor inspiratie en bezinning, voor gezond en bewust leven, doet goed. Werkt graag samen in huis en tuin. Geeft mee vorm aan vespers, stilte- en natuuractiviteiten. Blij met permacultuur, schooltuin en tiny forest. En met alles wat deze plek te bieden heeft wat betreft traditie, inspiratie, toekomst.

Rob Knipping

Getrouwd met Marjan. Geïnspireerd geraakt door het wonen en leven in het Franciscaans Milieuproject in Stoutenburg, door de eenvoud, het ritme, de afwisseling, de gastvrijheid. Geraakt en uitgedaagd door verbondenheid en verdieping. De tuin wacht, de boodschappen stromen binnen op de fiets. Maar gras maaien, netwerken en klussen in huis en tuin doen ’t ook goed. Gek op taarten- en brood bakken. De spin in ons zakelijke web. Altijd in voor een praatje.

Pauline Strijbis

 

Partner van Jos. Na jaren dragen van Ecodorp Bergen bij de Huijberg aangesloten. De gemeenschappelijke, spirituele basis, het dagritme, de verbondenheid met de natuur doen goed. De praktische en creatieve inslag komen de maaltijden en de winkel ten goede. De spiritualiteit en lijfelijkheid komen tot hun recht in meditaties, cursus in wonderen, biodanza, transformatieve yoga en leefstijl.

Jos van Haarlem

 

Partner van Pauline en ook initiatief- en kernlid geweest van Ecodorp Bergen. Maar nu geland in ritme en spiritualiteit bij de Huijberg en de Broeders van Huijbergen. Genietend van alles wat er te doen valt. Met hart, ziel, lichaam en twee rechterhanden onderzoekend en ontdekkend wat er hier kan op het gebied van inspiratie en verduurzaming. Daar zit gelukkig genoeg muziek en wonder in.

Onze missie

We wonen hier in verbondenheid met de natuur en onze spirituele basis.

We delen deze bijzondere plek graag met jou. Kom bij een van onze meerdaagse activiteiten mee leven en genieten van: eenvoudig en stil samen wonen en werken, bewust natuurlijk leven, biologisch tuinieren, aanstekelijke gastvrijheid, eerlijk, duurzaam, ecologisch en vegetarisch eten.
Wil je hier zelf een activiteit organiseren met een groep, aansluitend bij ons groene, geïnspireerde leven?
Informeer naar de mogelijkheden.

We zijn verbonden met het franciscaanse Broederhuis van de Broeders van Huijbergen. Daar zijn onze gastenkamers, werkruimten, tuinen. Zie www.broedersvanhuijbergen.nl .

Wil je een donatie doen?

Je kunt zelf bepalen hoeveel