Over ons

Wie zijn de bewoners van leefgemeenschap De Huijberg?

We leven duurzaam en gastvrij. We organiseren inspirerende activiteiten. We ontvangen gasten, meelevers en meewerkers voor korte of langere tijd. We werken in onze tuinen. We willen pleisterplaats en uitvalsbasis zijn voor groepen pelgrims, wandelaars of fietsers.

Marion Gieben

Met hart en ziel in de kruidentuin. Aandacht voor ritme en tempo, gevoel voor gezondheid en balans. Bewust natuurlijk leven als missie, om door te geven en voor te leven. Geïnspireerd door haar mystieke ervaringen, geleid naar Franciscus, Mellie Uyldert, astrologie, Little Grandmother. Weer helemaal thuis op de Brabantse aarde.

Rob Knipping

Getrouwd met Marjan. Geïnspireerd geraakt door het wonen en leven in het Franciscaans Milieuproject in Stoutenburg, door de eenvoud, het ritme, de afwisseling, de gastvrijheid. Geraakt en uitgedaagd door verbondenheid en verdieping. De tuin wacht, de boodschappen stromen binnen op de fiets. Maar gras maaien, netwerken en klussen in huis en tuin doen ’t ook goed. Gek op taarten- en brood bakken De spin in ons zakelijke web. Altijd in voor een praatje.

Marjan Bosch

 

Getrouwd met Rob. Het dagritme met tijd voor inspiratie en bezinning, voor gezond en bewust leven, doet goed. Werkt graag samen in huis en tuin. Geeft vorm aan stilte- en natuuractiviteiten. Blij met schooltuin en tiny forest. Gelukkig weten de eigen kinderen na bijna 30 jaar Amsterdam de weg naar weer een nieuw huis ook te vinden. Daar spelen rust en prachtige natuur zeker ook in mee!

Onze missie

We wonen hier in verbondenheid met de natuur en onze spirituele basis.

We delen deze bijzondere plek graag met jou. Kom bij een van onze meerdaagse activiteiten mee leven en genieten van: eenvoudig en stil samen wonen en werken, bewust natuurlijk leven, biologisch tuinieren, aanstekelijke gastvrijheid, eerlijk, duurzaam, ecologisch en vegetarisch eten.
Ben je toe aan een korte retraite of pelgrimstocht? In overleg kunnen we je dan ook gastvrijheid bieden. Informeer naar de mogelijkheden.

We zijn verbonden met het franciscaanse Broederhuis van de Broeders van Huijbergen. Daar zijn onze gastenkamers, werkruimten, tuinen. Zie www.broedersvanhuijbergen.nl .

Wil je een donatie doen?

Je kunt zelf bepalen hoeveel