Programma

Er valt bij, in en om De Huijberg van alles te doen, te ontdekken, te ontvangen. Ons programma stellen we met aandacht en zorgvuldigheid samen om een mix te kunnen bieden van inspanning en ontspanning, stilte en bezinning, natuurverbondenheid en bewust natuurlijk leven. Hopelijk is er ook voor jou iets bij waar je plezier in vindt en
geïnspireerd door raakt.
In onze groene vleugel van Boomstraat 7 hebben we een groene zaal, meditatieruimte, huiskamer, ateliers, kloosterwinkel en meer.
Kom dat zien en beleven!

 

 

 

27 november 2022, 29  januari, 26 maart, 21 mei, 30 juli 2023

Informatiemiddag

Kennismaken en zien en horen wat je altijd al wilde weten over De Huijberg.
Start in de groene zaal van Boomstraat 7 om 15.00 uur met thee en inleiding. Dan gezamenlijke rondleiding langs huis, vleugel en tuinen.
Aanmelden verplicht:  06-55802391 of post@dehuijberg.nl.
Vanaf 14.00 uur is de winkel open.
€ vrije gift

2 oktober 2022, Amersfoort

Verbondenheid en gedrevenheid,
moed en daadkracht

In deze 24e Stoutenburglezing vertellen Marjan, Rob en Marion over de Huijberg, tegen het licht van hun ervaringen bij het Franciscaans Milieuproject Stoutenburg dat vijf jaar geleden stopte. Hoe blijft het groene ideaal levend: verbonden, geïnspireerd, bewust? Wat leerden zij, wat namen ze mee, waar lopen ze tegenaan, wat houdt ze op de been? Hoe delen we met elkaar het leven dat gedragen wordt door gemeenschapszin, spiritualiteit en verbondenheid met de Aarde?
Lezing, uitwisseling, vieren, zingen met Edwin Schimscheimer, drankje en gezellig samenzijn. Welkom! LET OP, IN AMERSFOORT!

14-16 oktober 2022

Kunstretraite ‘Niet weten’

Een weekend met Marlieke Overmeer, gefaciliteerd door De Huijberg. Zie op haar website voor meer informatie.
Van harte aanbevolen!

13 en 27 oktober, 17 en 24 november 2022

De heilige natuur

Rond dit boek van Karen Armstrong willen we elkaar vier donderdagavonden ontmoeten. Wat betekent de beleving van de  natuur voor jouw keuzes in je leven? Wat kunnen we leren van andere religies? Hoe kunnen we onze benadering van de natuur inzetten om met de klimaatcrisis om te gaan? We zullen deze weken ook de natuur proberen te lezen, ontdekken en beleven.

woensdag 19 oktober 2022, 14.30

Film met meer 

We dompelen ons onder in de poëtische roadmovie ‘Nomadland’, waar Fern haar nomadenbestaan op zoek naar werk deelt met andere nomaden en de schitterende natuur. We gaan in gesprek over de vragen en verrassingen die het kijken oproept.
Aansluitend om 17.00 speciale vespers met de Broeders van Huijbergen en de Huijberg.
Daarna warme maaltijd.
Met Marjeet Verbeek (Spirit in Roosendaal) en Franck Ploum
Kosten: wat het je waard is
Toegang na aanmelden bij post@dehuijberg.nl

21-24 oktober 2022

Lopend stilstaan bij de Huijberg

Een lang weekend met Irene Kapinga, gefaciliteerd door De Huijberg. Zie op haar website voor meer informatie.
Van harte aanbevolen!

10-13 november 2022

Loslaten in vertrouwen

Activiteit van de Broeders:
Stiltstaan bij de laatste levensjaren van Franciscus. Franciscus was meer inspirator dan organisator. Loslaten, en dan nog wel in vertrouwen, hoe ging dat? In zijn geschriften en biografieën ontdekken we een groeiproces naar overgave en vereniging met heel de schepping.
Waar halen wij als we loslaten het vertrouwen vandaan?
€ 150,-

28 november – 2 december 2022,
6-10 februari, 17-21 mei 2023

Zen en zin in wol

Wat hebben wol, zen, stilte en vrije creativiteit met elkaar te maken? Deze dagen ontdek je onder begeleiding van huisgenoot Liedewij het viltproces. Meelevend in het ritme van de Huijberg zullen de ochtenden aandachtig gewijd worden aan je eigen (vnl. stille) ontdekkingstocht met wol.
Het worden in ieder geval drie warme feesten voor de zintuigen en je creativiteit, die los van elkaar gevolgd kunnen worden.
€ 435,-

19-22 december 2022

Winterwendeweek

De kortste dag. De laatste advent. De weg naar het licht. Het komt samen in het vieren van de winterwende: we vieren met elkaar dat het leven weer omkeert. Waar wil jij je naartoe wenden? We zoeken de stilte van de winter, de creativiteit met licht, de weg naar buiten in de natuur.
€ 290,-

Een serie rond
de seizoenen en de elementen

ademen aanvuren stromen aarden

Een lang weekend om ieder jaargetijde te proeven, te voelen, te zien, te beleven, je ermee te verbinden. Gun jezelf zo’n paar dagen uit en thuis. Als serie of los te beleven.

13-15 januari   opademen in de winter
14-16 april       aanvuren in de lente
14-16 juli          stromen in de zomer
13-15 oktober  aarden in de herfst
€ 235,- per weekend

9-12 maart 2023

Groen doen

Tijd voor een voorjaarsschoonmaak. Wat is groen, bewust, goed voor natuur en milieu? We delen, we maken en mixen, we onderzoeken… Met een vleugje permacultuur, een snufje humor, een toefje kruidenwijsheid en een flinke dosis geloof, hoop en liefde voor de groene zaak. Met veel uitwisseling, bemoediging en inspiratie.
€ 310,-

24-26 maart 2023

Stilteweekend

Stilte. Opademen. Tot rust komen. Je hoofd (en alle media) laten zwijgen. Je hart laten spreken. Inspiratie delen. Goede voeding. Goed gezelschap. Groene omgeving. En veel stilte. Eén gesprekspartner. Anders niks. Genoeg.
€ 235,-

24-26 april 2023

Laudato si’ driedaagse

In de brief Laudato Si’ inspireert Paus Franciscus ons om ons gemeenschappelijk huis, deze aarde, bewust, met aandacht en eerbied te omringen. We zoeken samen naar verbinding en verdieping. Naar wijsheid en uitzicht.
Er is ruimte voor eigen tijd en groepstijd, voor stilte en bezinning, voor jezelf, de ander en de aarde. We keren naar binnen en werken ook buiten.
€ 225,-

9-11 juni 2023

Wandelweekend

Een weekend om op adem te komen, en te genieten van het ritme van het lopen, van stilte en contact. We ontdekken de natuur, de cultuur, inspirerende plekken in de omgeving. Voor geoefende wandelaars.
€ 290,-

19-23 juni 2023

Zin in zomer

Met een zomerzonnewende, een langste dag, een hoogste zon is er veel te doen in tuinen en lijf. Rusten, werken, genieten en bezinnen. Ontspannen vieren bij het vuur, kruidenwis maken, wandelen. Dat is een midweek opladen op alle fronten!
€ 350,-

Wil je een donatie doen?

Je kunt zelf bepalen hoeveel