Programma

Er valt bij, in en om De Huijberg van alles te doen, te ontdekken, te ontvangen. Ons programma stellen we met aandacht en zorgvuldigheid samen om een mix te kunnen bieden van inspanning en ontspanning, stilte en bezinning, natuurverbondenheid en bewust natuurlijk leven. Hopelijk is er ook voor jou iets bij waar je plezier in vindt en
geïnspireerd door raakt.

 

 

 

11 april, 6 juni,
1 augustus 2021
15-17 uur

 

Informatiemiddag

Voor wie geïnteresseerd is in wat De Huijberg doet en drijft.
Met rondleiding,  informatie, een kop kruidenthee, en gelegenheid vragen te stellen.
Graag van tevoren aanmelden bij Rob: 0655802391.

Kosten: vrije gift

12-14 februari 2021

Vrede is de weg

uitgesteld vanwege corona

Houd je van wandelen en wil je iets ervaren van wat pelgrimeren met mensen doet, dan is dit weekend zeker iets voor jou. We organiseren dit weekend samen met Jodien van Ark en Martin Kemperman. Hun wandeling naar Rome eindigde 25 jaar later bij de Tent of Nations op een Palestijnse heuvel niet ver van Bethlehem. Daar werden zij geïnspireerd door het verhaal van de Palestijnse familie Nassar – die leveren in uiterst moeilijke omstandigheden een jarenlange geweldloze strijd voor vrede en gerechtigheid. Ze nemen ons mee in hun transformatie van wandelaars naar pelgrims, en inspireren met hun leven vanuit deze gezindheid.

26-28 februari 2021

Laudato si’ weekend
uitgesteld vanwege corona

Een weekend waarin we met jullie een grote inspiratiebron verder ontdekken. Laudato si’: dat zijn de eerste woorden van het Zonnelied van Franciscus van Assisi, én de titel van de brief die Paus Franciscus in 2015 schreef aan de wereld. Een encycliek die inspireert door zijn eerlijkheid en wetenschappelijke verhandeling over de toestand van de aarde, en door de wegen die Franciscus wijst om onze verbondenheid met die Aarde (ons ‘gemeenschappelijk huis’) te herstellen, onze leefstijl af te stemmen op de draagkracht van de natuur. Veel woorden. Nu die daden, hoe doe je dat, waar begin je en hoe houd je vol?

€ 150,-

19-21 maart 2021

Lenteweekend

We bieden je graag de kans om met ons mee te leven met de seizoenswisseling. De winter is voorbij, het voorjaar begint. En of de natuur nu voor of achter loopt, het moment dat de zon een grens overschrijdt, gebeurt er iets. En maken we er samen iets moois van: met wandelen, tuinwerk, creativiteit, bezinning. Al onze inspiratiebronnen en alle elementen klinken mee in deze zonnige start van een nieuw seizoen.

Waar je in ieder geval op kunt rekenen: meditaties, inspiratie, buiten zijn, naar binnen keren, samen vieren en in gesprek. Contact met de broeders, verbondenheid met de aarde en de schepper, een natuurlijk dagritme en gezonde voeding. Dat zijn onze vaste ingrediënten om op te laden en op adem te komen. 

donderdag 29 april – maandag 3 mei 2021

Groene retraite

Een groene retraite met een voedend programma.
Trees van Montfoort begeleidt ons in bezinning en inspiratie vanuit groene theologie.
Riëtte Beurmanjer wijdt ons in in groene dansmeditaties.
Marjan Bosch en de bewoners van De Huijberg verzorgen de basis met een natuurlijk dagritme, eerlijke maaltijden, ontspannend tuinwerk.
Bovendien is er gelegenheid voor je eigen stilte, een wandeling, een bankje in de zon. Genoeg groene ruimte als je op adem wilt komen en wilt opladen.

Meer informatie volgt z.s.m.

Wil je een donatie doen?

Je kunt zelf bepalen hoeveel