Programma

Er valt bij, in en om De Huijberg van alles te doen, te ontdekken, te ontvangen. Ons programma stellen we met aandacht en zorgvuldigheid samen om een mix te kunnen bieden van inspanning en ontspanning, stilte en bezinning, natuurverbondenheid en bewust natuurlijk leven. Hopelijk is er ook voor jou iets bij waar je plezier in vindt en
geïnspireerd door raakt.

 

 

 

18-22 december 2020

Midwinter in De Huijberg 

Een lang weekend om de kortste dag te beleven en ons voor te bereiden op het licht van kerst. In een rustig tempo, een weldadig ritme, in aandacht en meditatie, wandelend en zittend. Ook in de winter blijven we dicht bij de natuur, zijn we veel buiten, eten we van het seizoen en creatief. Daarmee bouwen we aan onze verbondenheid, onze weerstand, onze basis. Een paar dagen mee leven levert ontspanning, inspiratie en een hele frisse neus en geest op. Aanbevolen!

€ 240,-

7 februari, 11 april, 6 juni, 1 augustus 2021
15-17 uur

 

Informatiemiddag

Voor wie geïnteresseerd is in wat De Huijberg doet en drijft.
Met rondleiding,  informatie, een kop kruidenthee, en gelegenheid vragen te stellen.
Graag van tevoren aanmelden bij Rob: 0655802391.

Kosten: vrije gift

23 december 2020

(en/of 30 december: reservedatum) 

Bomen planten in tiny forest

We gaan op het terrein van de Broeders van Huijbergen 400 bomen en struiken planten. Graag ook met zoveel mogelijk kinderen, want die stampen minder hard op de luchtige bodem.
Dankzij subsidie van het IVN en een gift van de Broeders kunnen we dit stukje groen aanleggen. Het zal in tien jaar uitgroeien tot een oerbosje, en ondertussen kunnen we met de kinderen van Basisschool Ste. Marie en IVN bijhouden hoe de biodiversiteit zich ontwikkelt: we gaan regelmatig bodemdieren, vogels, zoogdieren tellen. De begroeiing zal ook een belangrijke bijdrage leveren aan CO2 opslag.

Start: 10 uur

Meld je aan bij post@dehuijberg.nl als je mee wilt doen. Dan ontvang je meer informatie.
We houden rekening met de dan geldende corona-voorschriften, en je kunt alleen mee planten als je je hebt aangemeld.

5-8 januari 2021

Een nieuw begin: nieuwjaarsretraite

We staan bij een nieuw jaar, met nieuwe kansen en mogelijkheden. Neem je eigen vragen en je eigen vormen mee. Samen komen we tot een programma met aandacht voor ontspanning en meditatie, inspanning en buiten zijn.

Vaste ingrediënten van de Huijberg zijn: je verbinden met de aarde, groen leven, een bewust natuurlijk dagritme, verbondenheid met de broeders van Huijbergen, onderlinge gesprekken. We zullen wandelen, creatief zijn, ons bezinnen.
Er is gelegenheid om met een van de Huijbergiers een gesprek te voeren.

Meditaties en maaltijden zijn gemeenschappelijk.

26-28 februari 2021

Laudato si’ weekend

Een weekend waarin we met jullie een grote inspiratiebron verder ontdekken. Laudato si’: dat zijn de eerste woorden van het Zonnelied van Franciscus van Assisi, én de titel van de brief die Paus Franciscus in 2015 schreef aan de wereld. Een encycliek die inspireert door zijn eerlijkheid en wetenschappelijke verhandeling over de toestand van de aarde, en door de wegen die Franciscus wijst om onze verbondenheid met die Aarde (ons ‘gemeenschappelijk huis’) te herstellen, onze leefstijl af te stemmen op de draagkracht van de natuur. Veel woorden. Nu die daden, hoe doe je dat, waar begin je en hoe houd je vol?

€ 150,-

19-21 maart 2021

Lenteweekend

We bieden je graag de kans om met ons mee te leven met de seizoenswisseling. De winter is voorbij, het voorjaar begint. En of de natuur nu voor of achter loopt, het moment dat de zon een grens overschrijdt, gebeurt er iets. En maken we er samen iets moois van: met wandelen, tuinwerk, creativiteit, bezinning. Al onze inspiratiebronnen en alle elementen klinken mee in deze zonnige start van een nieuw seizoen.

Waar je in ieder geval op kunt rekenen: meditaties, inspiratie, buiten zijn, naar binnen keren, samen vieren en in gesprek. Contact met de broeders, verbondenheid met de aarde en de schepper, een natuurlijk dagritme en gezonde voeding. Dat zijn onze vaste ingrediënten om op te laden en op adem te komen. 

Wil je een donatie doen?

Je kunt zelf bepalen hoeveel