Programma

Er valt bij, in en om De Huijberg van alles te doen, te ontdekken, te ontvangen. Ons programma stellen we met aandacht en zorgvuldigheid samen om een mix te kunnen bieden van inspanning en ontspanning, stilte en bezinning, natuurverbondenheid en bewust natuurlijk leven. Er is vast iets bij waar jij ook plezier in vindt, je eigen draai in zoekt en
geïnspireerd door raakt.
In onze groene vleugel van Boomstraat 7 hebben we een groene zaal, meditatieruimte, huiskamer, ateliers, kloosterwinkel en meer.
Kom dat zien en mee beleven!

 

 

 

4 augustus, 2 september, 2 oktober, 1 november, 1 december 2024

Labyrint wandelen bij nieuwe maan

Nieuwe maan: een mooi moment om stil het labyrint te wandelen.
Met als afsluiting een kopje warme thee in de wilgenkoepel. Elkaar iets vertellen, of samen verder stil zijn.
Na een half uur met nieuwe zin naar huis.

Zie ook hier.

5-9 augustus 2024

Retraite, vijf dagen voor jezelf

Op veler verzoek een week zonder programma, om je eigen stilte en focus te vinden.
Welkom om mee te leven in ons ritme van meditaties, pauzes, maaltijden.
Om een klus in de tuin te vragen. Op weg geholpen te worden bij een wandeling. Maar vooral: vind hier de ruimte voor je eigen tijd om te schrijven, je te bezinnen, te mediteren, te creëren, te wandelen. Met jezelf. In aandacht. Deze plek leent zich ervoor!
€ 50 basiskosten, € 65,- per nacht, minimaal twee nachten.

17 en 18 augustus 2024
losse activiteiten, zonder overnachting

Bloemen voor Maria:
workshop en lezing

Tini Brugge is een goede bekende op het gebied van bloemen, kloostertuinen, inspiratie en vormgeving.
Zij zal zaterdagmiddag een workshop geven, waar we een boeket of eenvoudige creatie maken voor thuis, kapel of kerk. Met informatie over duurzaam schikken.
Op zondagmiddag geeft ze een lezing over Maria en bloemen, symboliek, vorm, kleur en betekenis. 

19-23 augustus 2024

Tuin- & kruidenweek  

Een ouderwetse tuinweek met veel aandacht voor wat er groeit en bloeit en kruipt en kruidt. Met de handen in de aarde, buiten, samen. Oogsten en verwerken. Met stilte, ruimte, rust. In een voedend dagritme en met gezonde voeding voor lichaam en ziel.
€ 240,-

22 september 2024

Informatiemiddag

Kennismaken en zien en horen wat je altijd al wilde weten over De Huijberg.
Start in de groene zaal van Boomstraat 7 om 15.00 uur met thee en inleiding. Dan gezamenlijke rondleiding langs huis, vleugel en tuinen.
Aanmelden verplicht:  06-55802391 of post@dehuijberg.nl.
Vanaf 13.00 uur is de winkel open.
€ vrije gift

27-29 september 2024

Rust, ruimte, ritme: een weekend rond de Stoutenburglezing

Om de reis naar de 1e Stoutenburglezing in Huijbergen nog meer de moeite waard te maken creëren we er een inspirerend weekend omheen. Over ophouden, herstellen, soebatten, stil worden. Meer informatie volgt t.z.t., noteer de datum alvast!

zondagmiddag 29 september
14.00 uur

Sabbat: ophouden om te herstellen

Deze middag zal Franck Ploum zijn licht werpen op een noodzakelijk element in de grote ommekeer die de aarde van ons vraagt: sabbat houden, weten van stoppen. 
Nu de Stoutenburglezing na de 25e editie in 2023 is overgedragen aan De Huijberg hebben we in hem de juiste vertolker gevonden om het oude verhaal en een nieuwe levenswijze met elkaar te verbinden. Om letterlijk te herscheppen.  

30 oktober – 1 november 2024

De schreeuw van de aarde

Leerdichten, bezinnende teksten om samen te lezen, stil bij te worden, te herkauwen, je te laten inspireren. Door het boek van Franck Ploum en meer. Deze dagen verbinden we woorden die roepen om aandacht voor de aarde en de arme met het leven bij de Huijberg. Om samen de aarde te eren, haar schreeuw te horen, en te antwoorden. En zo weer lef en veerkracht te vinden.
€ 180,-

7-10 november 2024

Keerdagen rond ecologische bekering

Dit weekend staan we stil bij de chaos op aarde en haar schoonheid. 
Verwonderen, waarnemen, aandacht, verzamelen zijn kernwoorden voor deze dagen. En omkeren.
We vieren vespers, meditatiemomenten, creativiteit, stilte, mis. Binnen en buiten. We wandelen, spreken, creëren en planten een boom. 
Vier dagen met broeder Bram en Marjan Bosch (De Huijberg).
€ 200,-

9 – 13 december 2024

Singing beyond music:

vijfdaagse workshop stemexpressie

Laat je stem klinken. Gastdocent Ulrik Barfod is sinds 1993 verbonden aan het Roy Hart Theatre en daarmee een van de vaste leden van dit internationale gezelschap. Zijn manier van werken en stemmen is speels, intens en bevrijdend. Een unieke kans om de veelkleurigheid en expressie van je eigen stem te leren kennen en een bron van inspiratie om mee verder te reizen.
Verzorging door de Huijberg.

€ 695,-

19-22 december 2024

Winterwendeweek

De kortste dag. De laatste advent. De weg naar het licht. Het komt samen in het vieren van de winterwende: we vieren met elkaar dat het leven weer omkeert. Waar wil jij je naartoe wenden? We zoeken de stilte van de winter, de creativiteit met licht, de weg naar buiten in de natuur.
€ 240,-

Wil je een donatie doen?

Je kunt zelf bepalen hoeveel