Programma

Er valt bij, in en om De Huijberg van alles te doen, te ontdekken, te ontvangen. Ons programma stellen we met aandacht en zorgvuldigheid samen om een mix te kunnen bieden van inspanning en ontspanning, stilte en bezinning, natuurverbondenheid en bewust natuurlijk leven. Hopelijk is er ook voor jou iets bij waar je plezier in vindt en
geïnspireerd door raakt.
In de zomer van 2021 hebben we de groene vleugel van Boomstraat 7 in gebruik genomen. Met grote zaal, meditatieruimte, huiskamer, ateliers, kloosterwinkel en meer.
Kom dat zien en beleven!

 

 

 

1 – 5 oktober 2021

Laudato si’-weekend

In deze tijden waarin klimaatverandering, milieuproblemen, vluchtelingenstromen en wereldwijde onrust roepen om aandacht, zoeken we samen naar zingeving en verbinding. In de brief Laudato Si’ roept Paus Franciscus ons op om zorg te dragen voor ons gemeenschappelijk huis, deze aarde. Deze dagen staan we stil bij die zorg en wat dat van ons vraagt: bewustwording, aandacht en eerbied voor al wat leeft. Er is gesprek en creativiteit. Er is ruimte voor eigen tijd en groepstijd, voor stilte en bezinning, voor jezelf, de ander en de aarde. Binnen en buiten.

Begeleiding: Marjan Bosch (De Huijberg) en Franck Ploum (theoloog en werkzaam voor o.a. De Broeders van Huijbergen).

Laatste kans dit jaar:
3 oktober 2021, 15-17 uur

Informatiemiddag

Voor wie geïnteresseerd is in wat De Huijberg doet en drijft.
Met rondleiding, informatie, een kop kruidenthee, en gelegenheid vragen te stellen.
Tot een dag van tevoren kun je je aanmelden bij Rob: 0655802391.

Kosten: vrije gift

16 oktober 2021

Wereldmaaltijd

Ter ere van de wereldvoedseldag staan we stil bij hoeveel eten er in de wereld te verdelen is. We genieten van overvloed en goed gezelschap.

17.00 – 19.30 uur – Boomstraat 7
Kosten: wat het je waard is,
Aanmelden: post@dehuijberg.nl

29 oktober – 1 november 2021

Stilteweekend

Op 31 oktober vieren we de dag van de stilte. De nacht ervoor is de nacht van de nacht.
We keren deze dagen naar binnen, naar de stilte, naar donker en licht.
We wandelen het labyrint. We maken een vuur. Zingen een stil lied. Wandelen. Delen. Zijn creatief en vieren het leven.

6 november 2021

Natuurwerkdag

Een zaterdag om wilgen te knotten, wilgentenen te planten en ander mooi winterwerk.
Meer info t.z.t.

10.30-15.30 uur, incl. lunch, koffie, thee.
Aanmelden: post@dehuijberg.nl

23-26 november 2021

Creatieve groene dagen

De groene vleugel van Boomstraat 7 daagt met haar gebruikers uit tot ongebreidelde scheppingskracht. Ateliers met wol, papier, steen, hout, boekbinden: we hopen deze dagen met elkaar diverse materialen te verkennen. En vooral om daaronder de bodem te kunnen leggen voor echte creativiteit: we onderzoeken onze inspiratiebronnen, in woorden, in stilte en in natuur.

18-21 december 2020

Midwinter in De Huijberg

Een lang weekend om de kortste dag te beleven en ons voor te bereiden op het licht van kerst. In een rustig tempo, een weldadig ritme, in aandacht en meditatie, wandelend en zittend. Ook in de winter blijven we dicht bij de natuur, zijn we veel buiten, eten we van het seizoen en creatief. Daarmee bouwen we aan onze verbondenheid, onze weerstand, onze basis. Een paar dagen mee leven brengt ontspanning, inspiratie en een hele frisse neus en geest. Aanbevolen!

€ 240,-

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Name Goes Here

Wil je een donatie doen?

Je kunt zelf bepalen hoeveel