Programma

Er valt bij, in en om De Huijberg van alles te doen, te ontdekken, te ontvangen. Ons programma stellen we met aandacht en zorgvuldigheid samen om een mix te kunnen bieden van inspanning en ontspanning, stilte en bezinning, natuurverbondenheid en bewust natuurlijk leven. Hopelijk is er ook voor jou iets bij waar je plezier in vindt en
geïnspireerd door raakt.

 

 

 

3-7 augustus 2020

Zomer in De Huijberg 

Een heerlijke zomermidweek beleven en bezinnen, daar kom je van bij. Het programma vult zich vanzelf met rust en ruimte om elkaar te ontmoeten, kennismaken met de mooie natuur rond het Broederhuis en De Huijberg, met ‘laudato si’, een kijkje in het museum, een wandeling, met je handen in de aarde, oogsten en koken, meditatie en bewustwording, een creatieve activiteit.

€ 240,- 

28-30 augustus 2020

Feest van de natuur 

Een weekend om zo lang het kan te genieten van buiten zijn. Klussen in de tuin, wandelen, stil worden, mediteren, oogsten, koken, kruidenthee verzamelen en proeven en wie weet wat nog meer. Slapen doe je in ieder geval wel binnen, in de gastenkamers van het klooster.

€ 150,-

21-24 september 2020

Herfst in De Huijberg

Er valt wat te vieren: de wisseling van zomer naar herfst. We staan stil bij dit nieuwe seizoen, bereiden ons er samen op voor, beleven een gezamenlijk ritueel, helpen de natuur een handje door de bodem waar nodig al af te dekken, en waar mogelijk in te zaaien met van alles wat de grond en ons de winter door helpt. We wandelen. We maken er iets moois van. Zodat je opgeladen en vol zin in najaar weer naar huis kunt.

€ 180,-

16-18 oktober 2020

Laudato si’ weekend

Een weekend waarin we met jullie een grote inspiratiebron verder ontdekken. Laudato si’: dat zijn de eerste woorden van het Zonnelied van Franciscus van Assisi, én de titel van de brief die Paus Franciscus in 2015 schreef aan de wereld. Een encycliek die inspireert door zijn eerlijkheid en wetenschappelijke verhandeling over de toestand van de aarde, en door de wegen die Franciscus wijst om onze verbondenheid met die Aarde (ons ‘gemeenschappelijk huis’) te herstellen, onze leefstijl af te stemmen op de draagkracht van de natuur. Veel woorden. Nu die daden, hoe doe je dat, waar begin je en hoe houd je vol?

€ 150,-

9-13 november 2020

Van buiten naar binnen

De dagen worden korter, de duisternis langer. Er valt nog van alles te doen, in de kloostertuin en in De Huijberg binnenruimte. In de tuin van je dagelijks leven en de stilte van je binnenkamer. We zoeken deze week de balans tussen werken met onze handen en aandachtig zijn. Tussen werken in de tuin, en werken in stilte. We laten ons leiden door het ritme van dag en seizoen, door wat de natuur van ons vraagt, door waaiende wind en inspiratie.  

€ 240,-

18-22 december 2020

Midwinter in De Huijberg 

Een lang weekend om de kortste dag te beleven en ons voor te bereiden op het licht van kerst. In een rustig tempo, een weldadig ritme, in aandacht en meditatie, wandelend en zittend. Ook in de winter blijven we dicht bij de natuur, zijn we veel buiten, eten we van het seizoen en creatief. Daarmee bouwen we aan onze verbondenheid, onze weerstand, onze basis. Een paar dagen mee leven levert ontspanning, inspiratie en een hele frisse neus en geest op. Aanbevolen!

€ 240,-

Zaterdag 22 augustus 2020 

Samenkomen in Huijbergen 

Een middag om samen te komen en kennis te maken met wat er in en rond Huijbergen aan zin en inspiratie te beleven is. Kruiden leren kennen, thee proeven, labyrint lopen, chi kung oefenen, beeldhouwen, bijen ontdekken, en veel meer. Dat alles in en rond klooster van de Broeders van Huijbergen, Wilhelmietenmuseum en De Huijberg. Maak kennis met de nieuwe ontwikkelingen, nieuwe plannen, oude bekenden en ontdek wat er voor jou te beleven valt.
Buiten en corona-proof.

Tijd: wordt nog bekend gemaakt

Ingang terrein: Staartsestraat 2, Wilhelmietenmuseum

Zaterdag en zondag
12 en 13 september 2020

Leermonument:
open monumentendagen 

Het thema van de open monumentendagen dit jaar is ‘educatie’. Er valt heel wat te leren van het klooster van Huijbergen en haar geschiedenis. Het programma is nog niet tot in details bekend, maar reken er maar op dat er van alles te ontdekken zal zijn rond de religieuze, spirituele, educatieve, pedagogische en natuurlijke ontwikkeling van deze plek door de eeuwen heen tot NU.

Zondag 25 oktober 2020 

Dag van de stilte 

Internationaal wordt deze dag de stilte gevierd. Omdat die belangrijk is, heilzaam, fijn. Dat vinden wij bij De Huijberg ook.
Van 11-12 uur is er een landelijk stilte-uur. Daar kun je zelf bij aansluiten. Of vanaf 10.50 uur bij ons in de kloostertuin komen zitten.
Volg de wegwijzers vanaf Staartsestraat 2.

Om 15.30 uur is een gezamenlijke activiteit. Labyrint wandeling, ingeleid door een stille tekst. Daarna tijd en ruimte om in de tuin de stilte haar werk te laten doen.

Om 17.00 uur vesperviering in de Kapel met de Broeders van Huijbergen.

Naar draagkracht, richtprijs € 5,-.
Kijk ook eens op www.dagvandestilte.nl.

 

Wil je een donatie doen?

Je kunt zelf bepalen hoeveel