Programma

Er valt bij, in en om De Huijberg van alles te doen, te ontdekken, te ontvangen. Ons programma stellen we met aandacht en zorgvuldigheid samen om een mix te kunnen bieden van inspanning en ontspanning, stilte en bezinning, natuurverbondenheid en bewust natuurlijk leven. Hopelijk is er ook voor jou iets bij waar je plezier in vindt en
geïnspireerd door raakt.

 

 

 

21-24 september 2020

Herfst in De Huijberg 
VOL, maar je kunt nog op de reservelijst, of inschrijven voor een volgende keer?!

Er valt wat te vieren: de wisseling van zomer naar herfst. We staan stil bij dit nieuwe seizoen, bereiden ons er samen op voor, beleven een gezamenlijk ritueel, helpen de natuur een handje door de bodem waar nodig al af te dekken, en waar mogelijk in te zaaien met van alles wat de grond en ons de winter door helpt. We wandelen. We maken er iets moois van. Zodat je opgeladen en vol zin in najaar weer naar huis kunt.

€ 180,-

16-18 oktober 2020

Laudato si’ weekend
geannuleerd vanwege de corona-beperkingen en

meer dan VOL, probeer het een andere keer!

Een weekend waarin we met jullie een grote inspiratiebron verder ontdekken. Laudato si’: dat zijn de eerste woorden van het Zonnelied van Franciscus van Assisi, én de titel van de brief die Paus Franciscus in 2015 schreef aan de wereld. Een encycliek die inspireert door zijn eerlijkheid en wetenschappelijke verhandeling over de toestand van de aarde, en door de wegen die Franciscus wijst om onze verbondenheid met die Aarde (ons ‘gemeenschappelijk huis’) te herstellen, onze leefstijl af te stemmen op de draagkracht van de natuur. Veel woorden. Nu die daden, hoe doe je dat, waar begin je en hoe houd je vol?

€ 150,-

Zondag 25 oktober 2020 

Dag van de stilte – geannuleerd vanwege corona-beperkingen

Internationaal wordt deze dag de stilte gevierd. Omdat die belangrijk is, heilzaam, fijn. Dat vinden wij bij De Huijberg ook.
Van 11-12 uur is er een landelijk stilte-uur. Daar kun je zelf bij aansluiten. Of vanaf 10.50 uur bij ons in de kloostertuin komen zitten.
Volg de wegwijzers vanaf Staartsestraat 2.

Om 15.30 uur is een gezamenlijke activiteit. Labyrint wandeling, ingeleid door een stille tekst. Daarna tijd en ruimte om in de tuin de stilte haar werk te laten doen.
Naar draagkracht, richtprijs € 5,-

Om 17.00 uur vesperviering in de Kapel met de Broeders van Huijbergen.
Voor de laatste twee activiteiten: inschrijven via post@dehuijberg.nl

Deze dag is er op het terrein ook een workshop steenbewerking door Jeanny Ritzen, die sluit mooi aan! Zie www.jeannyritzen.com

Kijk ook eens op www.dagvandestilte.nl.

 

9-13 november 2020

Van buiten naar binnen

helaas geannuleerd i.v.m. corona-maatregelen

De dagen worden korter, de duisternis langer. Er valt nog van alles te doen, in de kloostertuin en in De Huijberg binnenruimte. In de tuin van je dagelijks leven en de stilte van je binnenkamer. We zoeken deze week de balans tussen werken met onze handen en aandachtig zijn. Tussen werken in de tuin, en werken in stilte. We laten ons leiden door het ritme van dag en seizoen, door wat de natuur van ons vraagt, door waaiende wind en inspiratie.  

€ 240,-

18-22 december 2020

Midwinter in De Huijberg 

Een lang weekend om de kortste dag te beleven en ons voor te bereiden op het licht van kerst. In een rustig tempo, een weldadig ritme, in aandacht en meditatie, wandelend en zittend. Ook in de winter blijven we dicht bij de natuur, zijn we veel buiten, eten we van het seizoen en creatief. Daarmee bouwen we aan onze verbondenheid, onze weerstand, onze basis. Een paar dagen mee leven levert ontspanning, inspiratie en een hele frisse neus en geest op. Aanbevolen!

€ 240,-

Wil je een donatie doen?

Je kunt zelf bepalen hoeveel