Programma

Er valt bij, in en om De Huijberg van alles te doen, te ontdekken, te ontvangen. Ons programma stellen we met aandacht en zorgvuldigheid samen om een mix te kunnen bieden van inspanning en ontspanning, stilte en bezinning, natuurverbondenheid en bewust natuurlijk leven. Hopelijk is er ook voor jou iets bij waar je plezier in vindt en
geïnspireerd door raakt.
In de zomer van 2021 hebben we de groene vleugel van Boomstraat 7 in gebruik genomen. Met groene zaal, meditatieruimte, huiskamer, ateliers, kloosterwinkel en meer.
Kom dat zien en beleven!

 

 

 

Data voor 2022 nog vast te stellen,
zondagmiddagen van 15-17 uur

Informatiemiddag

18-21 december 2021

Midwinter in De Huijberg

Een lang weekend om de kortste dag te beleven en ons voor te bereiden op het licht van kerst. In een rustig tempo, een weldadig ritme, in aandacht en meditatie, wandelend en zittend. Ook in de winter blijven we dicht bij de natuur, zijn we veel buiten, eten we van het seizoen en creatief. Daarmee bouwen we aan onze verbondenheid, onze weerstand, onze basis. Een paar dagen mee leven brengt ontspanning, inspiratie en een hele frisse neus en geest. Aanbevolen!

€ 230,-

11-14 januari 2022

Een nieuw begin: nieuwjaarsretraite

We staan stil bij een nieuw jaar, met nieuwe kansen en mogelijkheden. Neem je eigen vragen en je eigen vormen mee. Samen komen we tot een programma met aandacht voor ontspanning en meditatie, inspanning en buiten zijn.

Vaste ingrediënten van de Huijberg zijn: je verbinden met de aarde, groen leven, een bewust natuurlijk dagritme, verbondenheid met de broeders van Huijbergen, onderlinge gesprekken. 
240,-

23-25 februari 2022

Laudato si’ driedaagse

In deze tijden waarin klimaatverandering, milieuproblemen, vluchtelingenstromen en wereldwijde onrust roepen om aandacht, zoeken we samen naar zingeving en verbinding. In de brief Laudato Si’ roept Paus Franciscus ons op om zorg te dragen voor ons gemeenschappelijk huis, deze aarde. Deze dagen staan we stil bij die zorg en wat dat van ons vraagt: bewustwording, aandacht en eerbied voor al wat leeft. Er is gesprek en creativiteit. Er is ruimte voor eigen tijd en groepstijd, voor stilte en bezinning, voor jezelf, de ander en de aarde. Binnen en buiten.

Begeleiding: Marjan Bosch (De Huijberg) en Franck Ploum (theoloog en werkzaam voor o.a. De Broeders van Huijbergen).

€ 180,-

 

18-21 maart 2022

Bewust natuurlijk leven

Leef mee in ons dagritme. Laat je inspireren. Werk mee in onze tuinen, met kruiden, groenten, bloemen. Ga mee wandelen door bos en hei. Laaf je aan de schoonheid van de groene omgeving. Geniet van onze
gezamenlijke, biologische maaltijden. Verrijk je in gesprekken met elkaar, en zoek wijsheid in je manier van leven.
210,-

 

5-7 april 2022

Onuitsprekelijk paradijs: natuurmystiek met Thomas Merton

De Amerikaanse trappistenmonnik Thomas Merton was een groot natuurliefhebber. Zijn natuurmystiek groeide uit tot ecologische ethiek, die zeer actueel is in deze tijd van klimaatcrisis en aantasting van de biodiversiteit.
We zullen ons deze dagen verdiepen in Mertons groene spiritualiteit. Door inleidingen van Kick Bras, door te mediteren over teksten  van Merton en door onze gedachten met elkaar te delen. Maar ook door meditatief wandelen, meditatief schilderen en schrijven.

€ 180,-

 

21-25 april 2022

Groene retraite

Een programma rond schepping dat verder voert dan hoofd en lijf alleen. Trees van Montfoort biedt bezinning en inspiratie vanuit groene theologie. Riëtte Beurmanjer brengt groene dansmeditaties. Je wordt geraakt in hart en ziel.
Marjan Bosch en de bewoners van De Huijberg verzorgen de basis met een natuurlijk dagritme, eerlijke maaltijden, ontspannend tuinwerk.

€ 360,-

8-15 mei 2022

Franciscaanse stille retraite

Een activiteit van de Franciscaanse beweging, zie aldaar voor meer informatie en opgave. Van harte aanbevolen!

26-29 mei 2022

Beleef de lente

Lente beleven: zaaien, plukken, opademen, je ogen uitkijken. Zingen, mediteren, wandelen.
In de tuin werken. Met kruiden aan de slag. Het dagritme beleven. Oogsten en koken. We maken er iets moois van. Zodat je opgeladen en vol zin in lente weer naar huis kunt.

€ 210,-

20-24 juni 2022

Midzomertuinweek

Een midweek lang zoveel mogelijk buiten zijn. Wieden, zaaien, oogsten. Wandelen, labyrint lopen, bezinnen. Samen zijn, je eigen weg vinden. Genieten van het goede Huijbergse leven. Met je handen in de aarde, je hoofd steeds leger, je hart voller. Om opgeladen weer naar huis te kunnen.

€ 250,-

2 juli 2022

Kruidenworkshop

Marion Gieben neemt ons deze dag mee in de wereld van de kruiden: we plukken, drogen, verwerken, drinken en meer.
Meer informatie over het programma volgt t.z.t.
Je gaat weer naar huis met veel inspiratie en een tastbare herinnering.
Inclusief materialen, thee en (granen-)koffie en bio-vegetarische lunch.
€ 25,-

25-29 juli 2022

Zomerretraite  

We zoeken de stilte van de zomer. De stilte in de natuur, de tuin, het weer, onszelf. We werken in de tuinen, we maken een pelgrimswandeling, creëren, en ontdekken wat we nodig hebben.
Er is ruimte en rust. Stilte en aandacht.
€ 290,-

29 augustus – 2 september 2022

Nazomertuinweek

Net zo’n buitenweek als in juni. Een midweek lang zoveel mogelijk buiten zijn. Wieden, zaaien, oogsten. Wandelen, labyrint lopen, bezinnen. Samen zijn, je eigen weg vinden. Genieten van het goede Huijbergse leven. Met je handen in de aarde, je hoofd steeds leger, je hart voller. Om opgeladen weer naar huis te kunnen.
€ 250,-

22-25 september 2022

Herfst in De Huijberg

Er valt wat te vieren: de wisseling van zomer naar herfst. We staan stil bij dit nieuwe seizoen, bereiden ons er samen op voor, beleven een gezamenlijk ritueel, helpen de natuur een handje door de bodem waar nodig al af te dekken, en waar mogelijk in te zaaien met van alles wat de grond en ons de winter door helpt. We wandelen. We maken er iets moois van. Zodat je opgeladen en vol zin in najaar weer naar huis kunt.

€ 190,-

Wil je een donatie doen?

Je kunt zelf bepalen hoeveel