Programma

Er valt bij, in en om De Huijberg van alles te doen, te ontdekken, te ontvangen. Ons programma stellen we met aandacht en zorgvuldigheid samen om een mix te kunnen bieden van inspanning en ontspanning, stilte en bezinning, natuurverbondenheid en bewust natuurlijk leven. Hopelijk is er ook voor jou iets bij waar je plezier in vindt en
geïnspireerd door raakt.
In onze groene vleugel van Boomstraat 7 hebben we een groene zaal, meditatieruimte, huiskamer, ateliers, kloosterwinkel en meer.
Kom dat zien en beleven!

 

 

 

27 november 2022, 29  januari,
26 maart, 21 mei, 30 juli 2023

Informatiemiddag

Kennismaken en zien en horen wat je altijd al wilde weten over De Huijberg.
Start in de groene zaal van Boomstraat 7 om 15.00 uur met thee en inleiding. Dan gezamenlijke rondleiding langs huis, vleugel en tuinen.
Aanmelden verplicht:  06-55802391 of post@dehuijberg.nl.
Vanaf 14.00 uur is de winkel open.
€ vrije gift

23 december 2022

Labyrint wandelen bij nieuwe maan

zoek naar een antwoord op je levensweg?
Na een korte introductie word je uitgenodigd om het labyrint binnen te gaan met een vraag die je bezig houdt. In het centrum valt je misschien een antwoord in, dat je op je weg naar buiten eigen kunt maken.
Daarna kunnen we onze ervaringen delen in de wilgenhut onder het genot van een kop warme thee en de winteravond.
Tip: kleed je warm aan en neem een lampje mee…
Begeleiding: Jeroen van den Brink, (life-)coach en vragensteller sinds 2011
Zie ook hier

29 november – 2 december 2022

Loslaten en aanpakken

Een weekje vitamine H (Huijberg, of herfst…) opdoen!
In een ‘handen-uit-de-mouwen’- en ’toch-lekker-opladen’-week.
Kruien, koken, klussen, wandelen, planten, poten, plakken, zakjes (thee) vullen?!
Mindfulle, inspirerende bezigheden, en ondertussen genieten van buiten en binnen zijn, goed gezelschap, lekker eten, een heilzaam dagritme.
€ 150,- 

19-22 december 2022

Winterwendeweek

De kortste dag. De laatste advent. De weg naar het licht. Het komt samen in het vieren van de winterwende: we vieren met elkaar dat het leven weer omkeert. Waar wil jij je naartoe wenden? We zoeken de stilte van de winter, de creativiteit met licht, de weg naar buiten in de natuur.
€ 290,-

Een serie rond
de seizoenen en de elementen

ademen aanvuren stromen aarden

Een lang weekend om ieder jaargetijde te proeven, te voelen, te zien, te beleven, je ermee te verbinden. Gun jezelf zo’n paar dagen uit en thuis. Als serie of los te beleven.

13-15 januari   opademen in de winter
14-16 april       aanvuren in de lente
14-16 juli          stromen in de zomer
13-15 oktober  aarden in de herfst
€ 235,- per weekend

24-26 april 2023

Laudato si’ driedaagse

In de brief Laudato Si’ inspireert Paus Franciscus ons om ons gemeenschappelijk huis, deze aarde, bewust, met aandacht en eerbied te omringen. We zoeken samen naar verbinding en verdieping. Naar wijsheid en uitzicht.
Er is ruimte voor eigen tijd en groepstijd, voor stilte en bezinning, voor jezelf, de ander en de aarde. We keren naar binnen en werken ook buiten.
€ 225,-

25-29 mei 2023

Singing beyond music:

vijfdaagse workshop stemexpressie

Laat je stem klinken in Huijbergen. Gastdocent Ulrik Barfod is sinds 1993 verbonden aan het Roy Hart Theatre en daarmee een van de vaste leden van dit internationale gezelschap. Zijn manier van werken en stemmen is speels, intens en bevrijdend. Een unieke kans om de veelkleurigheid en expressie van je eigen stem te leren kennen en een bron van inspiratie om mee verder te reizen.

€ 645,-

8-11 juni 2023

Lopend stilstaan bij de Huijberg

Na de prachtige ervaringen van deelnemers én de Huijberg opnieuw een wandelweekend met ‘Op stap met Irene’. Dagelijks een inspirerende, begeleide wandeling zodat je alle kanten van Huijbergen e.o. te zien krijgt. Een aanrader!
Meer info en aanmelden bij Irene Kapinga.

19-23 juni 2023

Zin in zomer

Met een zomerzonnewende, een langste dag, een hoogste zon is er veel te doen in tuinen en lijf. Rusten, werken, genieten en bezinnen. Ontspannen vieren bij het vuur, kruidenwis maken, wandelen. Dat is een midweek opladen op alle fronten!
€ 350,-

Wil je een donatie doen?

Je kunt zelf bepalen hoeveel